verschillende spelvarianten

Verover de vlag

 Bij deze variant komt aan elke bunker een teamvlag te hangen. De bedoeling is om de vlag van de tegenstander te veroveren. Op het moment dat een team de vlag van de tegenpartij heeft veroverd eindigt het spel.


 

 Plaats de vlag

 Bij deze variant start een team boven en het andere team beneden. Het is de bedoeling om de vlag van jouw team in het midden van het speelveld van de tegenpartij te plaatsen. Dus de vlag van het team boven moet naar beneden, en de vlag van het team beneden moet naar boven wanneer een speler met de vlag geraakt wordt moet hij deze afgeven aan een teamgenoot die het dichtste bij staat. 


 

 veldslag

 De spelers worden in twee teams verdeeld. Het team dat als eerste alle spelers van het andere team uitschakelt is de winnaar.


 

 De president

 Een speler is president (zonder wapen) hij krijgt 4 bodyguards mee die hem moeten beschermen terwijl de rest de president probeert uit te schakelen, de bodyguards van de president zijn pas af zodra zij op het hoofd geraakt worden. maar zodra de president getroffen wordt is het gehele team af. Voor het aanvallende team geldt dat zodra een speler geraakt wordt deze wel af is en moet dan ook direct het speelveld verlaten.


 

 Konijnen jacht

 Een speler is het konijn. hij krijgt 100 paintballs mee en heeft 1 minuut de tijd om zichzelf te verstoppen, hierna zullen de jagers jacht op hem gaan maken, maar jagers let op want zodra je wordt geraakt door het konijn ben je af en moet je het speelveld verlaten. Het konijn mag het speelveld pas verlaten zodra hij alle jagers heeft geraakt.


 

Gijzelaars

Van een team is een speler door de tegenpartij gegijzeld, het is de bedoeling dat jij hem gaat bevrijden uit de handen van de gijzelnemers. Zodra je het gegijzelde teamlid vastpak is hij bevrijd en eindigt het spel. Maar let op dat het gegijzeld teamlid niet door eigen vuur wordt geraakt want zodra dit gebeurd is het gehele bevrijdingsteam af.


 

 Chaos

Een team bestaat uit 2 of 3 spelers, waardoor er zich meerdere teams in het speelveld bevinden. het gevaar kan nu dus van alle kanten komen dus teamwork is nu het allerbelangrijkste.  zodra er nog maar 1 of meerdere spelers van 1 team over zijn eindigt het spel.


 

Ren voor je leven

In dit spel worden er een aantal wapens in het speelveld verstopt (bijv 3 wapens op 10 deelnemers), alle deelnemers gaan vervolgens tegelijkertijd het veld in opzoek naar deze wapens. Ren hard maar zoek nog beter en zorg dat jij als laatst levende overblijft.